Viborg år 1726. Rose var ved at brygge øl i kedlen over åben ild,
da en gnist sprang ud og antændte de tørre kviste på gulvet.
Da Rose overvejede, om hun skulle slukke branden, lod hun være, for
hun havde kun det gode øl at kaste på flammerne, og det skulle jo nødigt
gå til spilde. Siden kunne hun se Viborg brænde i de næste tre døgn,
og lægge over halvdelen af byen i aske.
Hos Viborg Bryghus forstår vi hende jo godt,
for godt øl skal man ikke kaste med.
Det skal smages på, duftes til, drikkes, nydes og diskuteres.
Vi er funderet på et bredt spekter af, hovedsageligt, lokale anpartshavere, som havde (og har) et ønske om, at der igen skulle brygges godt øl i Viborg. Efter 15 år er Bryghuset vokset ud af sine lokaler og tilhørende brygudstyr, hvorfor der skal skabes nye og fremtidssikrede rammer. For at sikre, at Bryghuset står solidt, skal fremtiden skabes og skabe en økonomisk bæredygtig virksomhed. Et Bryghus, der hviler økonomisk i sig selv, og kan genere kapital til en evig udvidelse, forbedring og udvikling. Vidste du, at Viborg var et af de første steder i Danmark, hvor der blev brygget øl (Odin 1832) og var blandt pionererne på mikrobrygfronten, da Viborg Bryghus blev grundlagt i 2005.
Vi forsyner hovedsageligt butikker og restaurationer i Viborg Kommune med godt øl men har også forhandlere fordelt ud over landkortet. Fuldstændig som fordelingen af anpartshavere, som udgør cirka 7.000, flest med base i det midtjyske, men fordelt udover hele verden. Vi er kendt for at lave godt øl, som både tør udfordre men også ramme bredt. Vi har et fast udvalg på cirka tolv varianter, hertil flere sæsonbryg og single batches. Vores øl sælges i 0,5 liter glasflasker. Mange af vores varianter findes også på 20 & 25 liter fustager.