Filosof 2018-10-30T18:37:21+00:00

Tre øl med omtanke – til eftertanke

Viborg Bryghus har lanceret en helt ny øl-serie:

Filosof-øllene. Kraftige og smagfulde og især tiltænkt en hyggestund i de mørke efterårs- og vinter- aftenener.

De tre øl er alle i den mørke ende af skalaen. Fyldige og med masser af smagsnuancer – og pænt med alkohol.

Sådan skulle det være, mener brygmester Rene Sørensen: – I min bog er det den slags øl, som passer bedst til at sætte sig ned og filosofere lidt, siger han, og dagdrømmer sig hjem i sin lænestol:

– Det er sådan nogle øl, man åbner, når man har sendt datteren ud og til overnatning ved nogle veninder, og når konen er taget i byen, og man har huset for sig selv. Et slukket tv, musik på anlægget og så det rigtige glas, eksempelvis vores jubilæumsglas, i hånden. Så hælder man sådan en op, og man når måske kun at drikke det halve, fordi man falder i søvn undervejs. Det er sgu godt! siger han begejstret.

Tankevækkende

Strøtanke er en mørk, belgisk øl, som passer glimrende til stærk ost på grund af sin lakridsnote.

Omtanke er en barleywine. Stærk og kraftig og stikkende.

Eftertanke er en af mine helt store favoritøl. En stout med stort S, stort T, stort O, stort U og stort T. Den spiller med musklerne og bruger røgmalten godt.

Den sparker igennem og er super lækker – og holder kun 7,8 procent, siger Rene Sørensen, som selv har de tre begreber med sig i sin brygning:

– Jeg bruger begreberne i løbet af en brygdag. Jeg får mange strøtanker omkring en ingrediens. Jeg kan ikke spise noget, uden at have lyst til at putte det i øl. Sådan fungerer mit hoved.

Omtanken er så: Hvordan bruger jeg det her? Hvornår skal det tilsættes, og hvilken stilart vil det passe godt i? Og eftertanken er så resultatet: Hvad fik vi ud af det her? Kan det bruges igen, og hvad kan jeg gøre anderledes en anden gang?

De tre filosoføl fås separat, men naturligvis også i flotte gaveæsker – som en kærlighedserklæring til den stille stund og den gode øl.

Mørk belgisk øl, med lakridsnoter

En barleywine. Stærk, kraftig og stikkende

En stout med stort S